Manuaalisen terapian tulevaisuus

27.06.2018

Moikka!

Manuaalinen terapia. Olen jo pitkään miettinyt sitä, kuinka rajoittunutta meidän tekemämme manuaalinen terapia asiakkaillemme loppupeleissä oikeastaan on.

Olen ammatiltani koulutettu hieroja. Muutamia lisäkursseja lukuun ottamatta en ole ehtinyt opiskella itselleni kokonaan uutta ammattia, esimerkiksi osteopaatin tutkintoa.

Mutta vaikka olen ”vain urheiluhieroja”, osaan silti hoitaa yllättävän monipuolisesti asiakkaita eri tekniikoilla ja tavoilla. Lisäksi olen vahvasti sitä mieltä, että olen omalla tekemiselläni viemässä manuaalista hoitoa eteenpäin siihen suuntaan, että se miten teet on paljon arvokkaampaa kuin se mitä teet. Voin aivan hyvin hieroa niskahartiakivuista kärsivää asiakasta 90 min ja toivoa, että oireet helpottavat asiakkailla. Mutta mitäpä jos tekisinkin niinpäin, että käyttäisin vaikka 50 % vähemmän aikaa, mutta käyttäisin sen todella tehokkaasti esimerkiksi erilaisilla ART / STR – hoidoilla, joissa asiakas huomaa hyödyn heti esimerkiksi lisääntyneenä liikelaajuutena?

Toimitilani Kalasatamassa. Klikkaa avataksesi isomman ja tarkemman kuvan.

Näin asiakas maksaa vähemmän ja rahaa jää – niihin kuuluisiin – tärkeämpiin menoihin samalla, kun viettää itse hoidossa vähemmän aikaa ja pääsee nopeammin treenaamaan, urheilemaan, viettämään omaa aikaa! Ennenkaikkea hyötysuhde on win/win. Minun ei tarvitse tehdä työtä kuin liukuhihnalla ja miettiä, että mitäs sitä nyt oikein tekisi, vaan voisin keskittyä hoitamaan ongelmaa tehokkaasti opituilla tekniikoilla ja mahdollisimman hyvällä hinta-laatusuhteella niinsanotusti.

Kävin tänään ystäväni ja kollegani Sami Kiiaksen luona opettelemassa uusia asioita jokapäiväiseen tekemiseen ja silloin sain idean tästä postauksesta. Me pystyimme esimerkiksi hoitamaan perinteisen niskahartiaseudun erittäin tehokkaasti turvallisilla manuaalisen terapian hoitomuodoilla ilman pitkiä öljynlevittelyjä noin 30minuutissa / mies. Itse huomasin pienten päivittäisten selkäsärkyjen hävinneen käytännössä kokonaan, vaikka en niitä mieltänytkään ”ongelmiksi”.

Myös se yllätti, kun havahduin itse olevani oikeasti todella todella jumissa, kun opettelimme ja kertasimme mm. pakaran ja lantionseudun hoitoa. Aikaa kului muutamia minuutteja, mutta helpotus tuntui käytännössä heti. Hoito, jota teimme, oli nimeltään soft tissue release eli perinteistä pehmytkudoskäsittelyä aktiivisella nivelen liikkeellä. Hoitoon ei tarvita oikein tehtynä öljyä ja/tai väliainetta lainkaan.

Tällä tarkoitan, että jokapäiväisiä ongelmia voidaan hoitaa nykyään paljon tehokkaammin myös perinteisten urheiluhierojien toimesta lyhyemmässä ajassa ja paremmalla hinta-laatusuhteella. Toki hoidon onnistuminen vaatii perehtymistä asiaan ja useita, useita toistoja. Sekä kaverin, että asiakkaiden kanssa, jotta siitä tulee tehokasta ja osa normaalia hoitoa.

Samin kanssa innostuimme aiheesta ja huomasimme Oxfordissa järjestettävän kurssin loppuvuonna, jonne ehkä ilmoittaudumme mikäli tähdet osuvat oikeille kohdilleen…

Toki pitää muistaa, että teen edelleenkin perinteisiä hierontahoitoja siinä missä mitä tahansa muutakin hoitoa. Kaikki hoito lähtee aina asiakkaasta itsestään ja heidän toiveistaan. Mitään ei tehdä, ellei sitä toinen tahdo. Joten se pienenä muistutuksena. 🙂

To be continued.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.