Tervetuloa urheiluhierojan blogin pariin

13.10.2015

Hei & tervetuloa blogini pariin.

Uutta pöytää hankkimassa

Olen Teo Karvonen, joulukuussa 2014 valmistunut urheiluhieroja. Nykyisessä toimitilassani Helsingin Kalasatamassa olen ollut noin puoli vuotta. Tie yrittäjäksi oli minulle tietoinen valinta jo kouluaikana; suvussani on yrittäjyyttä ja lisäksi äitini on koulutukseltaan ekonomi ja osaa auttaa enemmän kuin tarpeeksi.

Monet ovat kysyneet minulta, että teenkö tätä päätyökseni vai onko minulla joku toinen työ ”josta tienaan oikeat rahat”. Vastaus on että toista työtä ei ole; teen tätä työtä täyspäiväisesti, panostan tähän täyspäiväisesti, teen kaiken tähän liittyvän täyspäiväisesti. Yrittäjäksi lähteminen edellyttää erityisesti stressinsietokykyä ja sen seikan tiedostamista, että asiat eivät tapahdu yhdessä yössä eikä jonoa ole ensimmäisenä avajaispäivänä – hyvä jos ensimmäisellä viikolla oli 3-4 asiakasta.

Yritystoiminnan aloittamisessa täytyi lähteä liikkeelle niin perusasioista kuin olla ja voi. Esimerkiksi kun allekirjoitin vuokrasopimuksen ja totesin, että ”tämä on nyt se minun tilani”, niin huomasin, että kaikki kalusteetkin pitää hommata.
Onneksi minulla oli heti tiedossa yksi firma, jonka puoleen kääntyä hierontapöytäasiassa – Jaccara Pro Oy, joka sijaitsee Nastolassa reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Pääsin vaihteeksi itse asiakkaan paikalle kokeilemaan tulevaa pöytää, täytyyhän se tietää miltä asiakkailta tuntuu.

Hierontapöytä oli se tärkein ja kallein hankinta työhuoneelle, muut kalusteet hankittiin pääosin eräästä sini-keltaisesta ruotsalaisyrityksestä.

Toimitilan sisutamista
Toimitilan sisustamista

Totta kai täytyi miettiä myös sitä, miten saa hoidettua (netti)ajanvarauksen, markkinoinnin, näkyvyyden yms. Verkostoituminen on tärkeää, jotta saa luotua kontakteja ja suhteita. Samalla alalla toimivat kollegat ovat enemmänkin yhteistyökumppaneita kuin kilpailijoita.

Minun työni on paljon muutakin kuin sitä, mitä teen Kalasatamassa eli hieron ja vastaanotan asiakkaita. Se muu työ on sitä kuuluisaa näkymätöntä duunia eli sähköpostien lähettämistä, tapaamisten sopimista suuntaa jos toiseen, markkinointitapahtumissa olemista jne. Se, että en ole fyysisesti paikalla Kalasatamassa, ei tarkoita ettenkö olisi silti töissä tai tekemässä töitä.

Työni on aikalailla hektistä ja stressaavaa tietyllä tavalla, koska minulla ei ole esimerkiksi mitään peruspalkkaa. Tämä stressasi minua aluksi kohtalaisen paljon, sillä jos asiakkaita ei ole, niin ei ole palkkaakaan, mutta nyt tämä homma on lähtenyt hiukan jo korjaantumaan – reilu 6 kk yrittäjänä ja olen saanut jonkinlaisen vakituisen asiakaskunnan ja ennen kaikkea kassavirta on positiivinen.

Valmis työhuone
Valmis työhuone

Hyvä puoli tässä on se, että itse voi vaikuttaa kaikkeen; ainakin minun mielestäni se iso etu. Tie jonka olen valinnut, ei ole ruusuisin mahdollinen, mutta onnistuessaan se palkitsee sitäkin enemmän!