Hieronta ja kesäkausi

07.06.2016

Moikka taas kaikille!

Tänään ajattelin kirjoittaa kokemuksista ja tämän hetkisistä fiiliksistäni. Kehonhuoltovinkkejä tulee taas myöhemmin. 🙂

Eri vuodenajat ja kaudet näkyvät (ainakin toistaiseksi) myös minun työmäärässäni.

Suurin piikki asiakkaisen määrässä tulee yleensä lomien jälkeen ja syksyllä kaamoksen aikaan. Nyt kesällä, kun lomat alkavat, on puolestaan rauhallisempaa ihmisten ollessa matkoilla, mökeillä tai muuten vaan poissa kaupungista. Onneksi kesäkausi kestää vain n. 2 kuukautta.

Yrittäjän näkökulmasta katsottuna tilanne ahdisti minua hiukan viime vuonna, kun työtä takana vasta noin 6 kk eikä asiakaskunta ollut ehtinyt kasvaa kovin suureksi. Kuukausittaisiin meno- ja kulueriin en saanut ”vapautusta”.  Tietenkään. Tänä vuonna olen jo osannut asennoitua tulevaan loma-aikaan hieman toisin.

Jos ei ole töitä, ei tule myöskään palkkaa. Mutta mistä maksaa vuokra- ja muut pakolliset menot, lomakuukautena ei ole tuloja? Noh, siitä kuuluisasta sukanvarresta.  Yrittäjälle kun ei kukaan maksa loma-ajan palkkaa tai lomarahoja; ne on itse tienattava etukäteen.

Tässä on pakko säästää ja ennakoida. Ehkä mun ei just kesäkuussa tarvitse uudistaa koko vaatekaappiani tai ostaa uutta televisiota. Niin kauan kuin tulot ovat epätasaisia, täytyy elämän pienille heräteostoksille sanoa ei.

Onneksi kaverit ja tuttavat ymmärtävät, että en voi rauhallisina kesäkausina tai lomakausina lähteä ihan superspontaanisti paljon rahaa vaativiin reissuihin.

Olen itse heinäkuun alusta pari viikkoa lomalla, mutta koko kesäkuun (poislukien juhannuspyhät) olen enemmän tai vähemmän töissä. 🙂

Mukavaa kesää kaikille !


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.