Kaularangan mobilisoiva hieronta

04.11.2015

Suoritin 3.10 – 4.10.2015 Kaularangan mobilisoivan hieronnan kurssin.

Kouluttajana toimi fysiatrian ylilääkäri ja dosentti Jari Ylinen. Koskaan aikaisemmin en ole tavannut enkä kuunnellut yhtä mielenkiintoista kouluttajaa. Hänellä on usean vuoden kokemus alasta, joten hän tiesi täsmälleen mistä puhui.

Kurssilla opetettiin mobilisoivat hierontatekniikat, joilla nivelen liikkuvuutta lisätään käsittelyllä, joka kohdistuu syviin lihaksiin, nivelsiteisiin ja nivelkapseliin.

Perinteinen hieronta kohdistuu lähinnä pinnallisiin lihaksiin ja sen vaikutusta voidaan tehostaa yhdistämällä siihen rangan syvien lihasten venytyshierontakäsittely.

Mobilisoiva hieronta ja ennen kaikkea niskan ja kaularangan käsittely on erinomainen lisä tyypillisiin niska-hartiaseudun kiputiloihin.

Kurssilla Jari painotti sitä, että mobilisoiva käsittely ei korvaa perinteistä hierontaa eikä niin saisi edes ajatella.  Päinvastoin pitää ajatella, että kun yhdistetään perinteinen niskan lihasten hieronta ja mobilisoiva käsittely, niin tehoa saadaan tuplasti enemmän ja kaularankaan lisää liikkuvuutta laaja-alaisesti.

Itselleni nämä kurssit toimivat ennen kaikkea hyvinä motivaatioboostereina; on erittäin mukava oppia uutta sekä saada tuoretta osaamista ja tietotaitoa siihen kuuluisaan ”työkalupakkiin”. Lisäksi koen oman työnlaatuni parantuvan, kun saan säänöllisesti kehittää itseäni valitsemassani ammatissa, josta pidän ja jossa viihdyn.

Ja jos tarkkoja ollaan, niin Laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä velvoittaa myös koulutetun hierojan ylläpitämään ja kehittämään ammattitoiminnan edellyttämää ammattitaitoaan.   Koulutettujen hierojien liitto, johon minäkin kuulun, velvoittaa jäseniään osallistumaan oman alan kursseille vähintään kerran vuodessa. Tämä on myös hyvää laadunvalvontaa; asiakas voi tyytyväisenä mennä miltei kenen tahansa koulutetun hierojan hierontaan ja olla varma siitä, että hierojan tietotaito on ajantasalla ja nykypäivää.

Ja koulutuksista puheenollen, menen tämän kuukauden lopussa suorittamaan toisen Jari Ylisen vetämän kurssin:  Faskia- ja venytyshieronnankurssin, mutta siitä lisää tuonnempana.

Oletteko te käyneet joskus kokeilemassa jotain mobilisoivaa hierontaa? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia. 🙂

Tervetuloa kokeilemaan mobilisoivaa hierontaa Kalasatamaan. 🙂

Mobilisoiva hieronta 025


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.