Käykö hieroja hierojalla?

31.03.2016

Päteekö ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä” – sanonta minuunkin?

Täytyy tunnustaa, että aikaisemmin vastaus tähän kysymykseen oli aika usein kyllä, mutta nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja yritän käydä 1-2 viikon välein hieronnassa. Tässä opiskeluaikaiset kollegat ovat hyvä apu.

Helposti sitä mukamas ”unohtaa” omasta kehosta huolehtimisen, mutta onneksi olen oppinut välttämään oman kroppani ”laiminlyönnin”.  Työni on aika fyysistä, joten kropan  huoltoonkin täytyy satsata.

Töitä vapaa-ajalla?

Helposti ajatellaan, että se mitä ihminen tekee työkseen, niin sitä haluaa viimeisimmäksi tehdä  vapaa-ajallaan. Esimerksi kun toimin hierojana, niin työpäivän jälkeen haluaisin tehdä kaikkea muuta kuin hierontahommia. Se on sekä totta että tarua.

Välillä tulee kovia motivaatioboosteja; voisin tehdä vaikka toiset 10 h hierontahommia ja opiskella lisää.

Sitten on taas niitä päiviä, jolloin työpäivän jälkeen ei vaan kertakaikkiaan jaksa tai huvita tehdä mitään mikä liittyisi ihmisanatomiaan.

Suurimman osan ajasta olen kuitenkin kiinnostunut kehittämään omaa toimintaani ja omaa tietotaitoani alaani liittyvissä asioissa.

Ihmiskeho ei kuitenkaan ole kovin suuri alue, joten toistuvuutta tulee – ja paljon.  Siksi on äärimmäisen tärkeää pitää oma mielenkiinto korkealla ja opiskella uusia asioita.

Esimerkiksi erilaiset jatkokoulutukset, jossa jokaisen hierojan tulisi käydä vähintään kerran vuodessa, ovat oiva tapa ylläpitää omaa mielenkiintoa ja ennenkaikkea ammattitaitoa.

Asetu asiakkaan asemaan 

Se että tässä työssä jämähtää paikoilleen ja asiakkaiden kohtaamisesta tulee rutiininomaista  ”liukuhihnatyötä”, on pahin mahdollinen skenaario. Silloin on hyvä ottaa aikalisä eli pitää vaikka lomaa tai muuten miettiä omaa duuniaan toisesta näkökulmasta.

Täytyy ajatella itseään myös asiakkaan paikalle ja miettiä.

Mitä jos minä maksaisin 45€ tunnin hieronnasta,  jossa hieroja ei panostaisi minuun 100 prosenttisesti. Olisiko se kaiken rahan ja ajan arvoista?”

Ei minunkaan mielestäni.

Tervetuloa Kalasatamaan!

_MG_1038


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.