Onnistumisen tunne työssä

13.02.2017

Moi taas.

Tajusin juuri, että minähän voin kirjoittaa tänne omaan blogiini vaikka ja mitä omasta työstäni ja kaikesta mikä siihen liittyy. Nyt haluan kertoa yhdesta tärkeästä asiasta, joka on onnistumisen tunne.

(Asiakkaan nimi ja tunnistettavat tiedot muutettu)

Luokseni tuli noin 1,5 kk sitten asiakas, Siiri 14 v. jääkiekon pelaaja, äitinsä kanssa. Ongelmana Siirillä olivat polvikivut – etenkin vasemmassa polvessa.

Siiri oli käynyt erilaisten lääkäreiden luona ja terveyskeskuksissa selvittämässä syytä polvien kipuiluun ja hoito-ohjeeksi oli annettu ainoastaan enemmän tai vähemmän lepoa.

Mutta oireet eivät hävinneetkään ja polvien kipuilu jatkui ja treenitauko vaan venyi ja venyi. Mutta sitten minä sain ilon ja kunnian auttaa Siiriä. Tammikuun alussa Siiri ja hänen äitinsä tulivat Kalasatamaan ja selittivät jo hiukan turhautuneen oloisina lähtötilannetta. ”Polviin sattuu jopa istuessa.  Ei voi treenata. Oon ollut jo monta kuukautta treenaamatta. Mikään ei tunnu auttavanHaluisin jo päästä treeneihin.”

Ymmärän tuon oikein hyvin, koska omaakin kokemusta vastaavanlaisista treenitauoista on. Tuossa iässä pitkät pelitauot ja loukkaantumiset saattavat syödä motivaatiota voimakkaasti ja se ei ainakaan paranna tilannetta…

Tapasimme kuusi kertaa. 5 x 60 min + 1 x 90 min. Kaikilla kerroilla keskityttiin nimenomaan reisien hoitoon ja polven tilan parantamiseen. Eilen kun Siiri tuli viimeistä kertaa jalkojen hoitoon, niin ensimmäinen asia minkä kuulin oli se, että Siiri oli käynyt viikonloppuna jäätreeneissä eikä polveen ollut sattunut enää yhtään – teki jopa tuplajäätreenit. Olin yhtä hymyä kun sain kuulla, että polvikipu oli nyt takanapäin. Ja niin oli Siirikin. 🙂 Viisi (5) hierontakertaa se vaati, että puoli vuotta vaivannut polvikipu saatiin kuriin.

Tämmöisten tilanteiden takia tykkään työstäni hierojana todella paljon.  En myöskään halua jumittua tiettyihin normeihin hoidettaessa ja siksi käytin viiden kerran aikana paljon IASTM ja Soft Tissue Release tekniikoita (joista olen kirjoittanut jo aiemmin).

Totta kai painotin Siirille paljon kehonhuollon tärkeydestä myös itse tehtynä. Eli putkirullailua tai palauttavia kävelyjä treeneistä / peleistä kotiin. Ja ehdottomasti myös nesteytys.

Ilman sen kummempaa viestiä halusin jakaa tämän päivityksen ja kertoa siitä, kuinka onnistumisen tunne töissä lisää työmotivaatiota. Kun tulee se tunne, että onnistuu ja pääsee auttamaan toista, niin se palkitsee.

Nähdään Kalasatamassa. 🙂


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.