Urheiluhierojan tavallinen työviikko

10.11.2015

Urheiluhierojan työviikko eli kuinka monta asiakasta se pitää sisällään ja kuinka paljon tulee tehtyä sitä näkymätöntä duunia.

Aloittaessani tätä urheiluhierojan yritystoimintaa (ja joskus vielä nykyäänkin) ovat työviikot alkaneet tietyllä kaavalla; sunnuntai-iltana, kun katson ajanvarauskalenteriani, niin minulla ei välttämättä ole kuin 1-2 varausta tulevalle viikolle. On sunnuntai, kello on 22.30 ja ensimmäinen viikon hieronta ehkä vasta tiistaina tai jopa keskiviikkona.

Tämmöisissä tilanteissa olen kysynyt itseltäni monen monta kertaa että kannattaako tämä. Ja vastaus on aina ollut kyllä, kyllä tämä kannattaa, kunhan vaan jaksaa tehdä asian eteen töitä.

Kirvestä ei saa heittää kaivoon liian pian, vaikka se joskus tuntuisikin varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta. Menoja ja laskuja on vino pino ja tuloja ei ole tarpeeksi – tai siltä se ainakin tuntuu.

En ole markkinoinnin tai liiketalouden asiantuntija tai ammattilainen, mutta sen olen oppinut jo yritystoiminnan alkuvaiheessa, että markkinoinnista ei kannata nipistää ollenkaan, on tärkeää saada asiakkaille tieto siitä, että olen olemassa.

Nyt olen päässyt hyvin alkuun ja iso kiitos siitä luokkalaiselleni ja kollegalleni Sami Kiiakselle; hän neuvoi minulle Google AdWordsin käytön. Google AdWords on hyvä markkinointikanava, jossa yrittäjä maksaa mainonnasta ainoastaan silloin, kun (mahdollinen) asiakas tulee kotisivuille asti. Eli ainoastaan toteutuneista klikkauksista joutuu maksamaan, ei pelkästä näkyvyydestä.

Ei nyt kuitenkaan eksytä aiheesta pelkkään AdWordsiin, siitä voin kertoa myöhemmin lisää.. 🙂

Tässä urheiluhierojan työssä ei voi koskaan sanoa, miltä työviikko tulee näyttämään. Varauksia voi tulla joskus hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Aamulla voi olla yksi varattu aika iltapäivälle ja tunnin päästä varauksia on voinut tulla yhteensä jo vaikka neljä.  Näin ollen on tärkeää seurata omaa ajanvarauskalenteriaan aktiivisesti, jos ei ole itse paikan päällä päivystämässä.

Urheiluhierojan tärkeimmät työkalut: hierontapöytä ja anatomiakartat, omaa kroppaa unohtamatta.
Työpöytäni jossa hoidan kaikki juoksevat asiat.
Työpöytäni, jonka ääressä hoidan kaikki juoksevat asiat.

Loppujen lopuksi täysin tavallisen viikon rakenne on muuttunut viikon aikana monta kertaa, asiakkaita on tullut lisää tai niitä on voinut myös peruuntua – se kuuluu asiaan ja se on täysin ymmärrettävää.

Ala jolla työskentelen, tarjoaa hyvin erilaisia työpäiviä. Yksikään päivä ei ole edellisen kaltainen ja sen vuoksi pidän työstäni urheiluhierojana ja kehonhuollon ammattilaisena.

Work hard they said, it will be fun they said. 😉


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.